HZJZ IZDAO PREPORUKE ZA PROGRAM TURISTIČKIH ANIMATORA

Zakonodavstvo
HZJZ IZDAO PREPORUKE ZA PROGRAM TURISTIČKIH ANIMATORA Objavljeno: 19.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom aktivnosti i programa turističkih animatora. Iako je sama esencija animatora u turizmu direktan kontakt i...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom aktivnosti i programa turističkih animatora.

Iako je sama esencija animatora u turizmu direktan kontakt i interakcija s gostima, sukladno “novom normalnom” HZJZ preporučuje izbjegavanje fizičkog kontakta, a za aktivnosti na kojima nije moguće održavati fizičku udaljenost, preporučuje se da uvijek iste osobe odrade probu i aktivnost.

Aktivnosti poput jutarnje gimnastike, aerobika, turnira u raznim sportovima (košarka, nogomet, stolni tenis, odbojka na pijesku, tenis), biciklistički obilazak, aktivnosti u bazenima obavljaju se prema trenutno važećim Preporukama za rad bazenskih kupališta i vodenih parkova tijekom epidemije bolesti COVID-19, Preporuci za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima te Preporuci za treninge, pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije bolesti COVID-19, koje su dostupne na mrežnim stranicama HZJZ-a.

Pri aktivnostima dječjih grupa u raznim kreativno- edukativnim sadržajima ili igrama (primjerice potraga za blagom ili igre bez granica) posebnu pozornost obratiti na održavanje fizičke udaljenosti. Isto vrijedi i za održavanje programa s osobama starijima od 60 godina kako bi se što više smanjila mogućnost prijenosa bolesti među ranjivim skupinama.

Pri organizaciji programa, npr. izbor za miss i mistera hotela, pridržavati se Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja kulturnih programa i manifestacija koje su dostupne na mrežnim stranicama HZJZ-a.

Više detalja u prilogu:

Prilog: HZJZ : Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom aktivnosti i programa turističkih animatora

Foto : Valamar Riviera

Izvor: hrturizam.hr