Turizam i ugostiteljstvo

  • Objavljeno: 09.10.2021.

Dok turistički djelatnici još slave uspjeh ove sezone, nad iduću su se nadvili vrlo tmurni oblaci; već je počela borba za svakog radnika, a nedostaje ih čak 40.000

Već dulje od pet godina turistički sektor bori se s velikim nedostatkom radne snage - bazeni poprilično jeftine radne snage iz kontinentalne Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, tri...


  • Objavljeno: 22.09.2021.

Premalo radnika, a gosti i dalje stižu! Turistička sezona iznad svih očekivanja, ali s neočekivanim problemima

Izgubili smo predsezonu, prognoze su bile da ćemo uhvatiti tek 60 posto referentne 2019. godine. No, turistička je sezona iznenadila, na 77 posto noćenja smo, a trenutno u Hrvatskoj imamo oko...


  • Objavljeno: 11.10.2020.

Hotelijeri očajni, za oporavak će nam trebati par godina

Hotelijeri očekuju pad prihoda do 75 posto Hrvatski hotelijeri ove godine zbog utjecaja pandemije očekuju pad ukupnih prihoda od 25 do 75 posto. Polovica ih smatra da...


  • Objavljeno: 11.05.2020.

Nova noćna mora za hrvatske ugostitelje: Kuhar svaki filet tune prije pečenja mora označiti barkodom

Na ovaj je propis upozorio vlasnik jednog restorana na Jadranu. Kao da im nisu bili dovoljni postojeći propisi koji su im zagorčavali poslovanje, domaći vlasnici restorana, kao i...


  • Objavljeno: 10.05.2020.

Post korona ugostiteljstvo – trendovi s fokusom na osjećaju sigurnosti, zdravoj hrani i kreativnosti

Ništa više nije isto. Ugostitelji će uskoro moći otvoriti restorane pod uvjetima...