Zadnje iz kategorija
- Objavljeno: 07.09.2022.
Dobio račun u kafiću pa se iznenadio: Je li ovo novi trend?
Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računa koji im stižu za energiju, a kako bi se pokušali što više zaštititi, neki od njih posrnuli za 'inovativnim' stavkama koje se mogu...
- Objavljeno: 17.06.2022.
Jednom zauvijek naučite razliku između pizze romane i napoletane, stiže detaljan vodič
U čemu se razlikuje priprema napoletane i romane otkrili smo na radionici Gastronomada za profesionalne pizzaiole Potpuno je jasno da je o pizzi, vjerojatno najpoznatijem jelu na svijetu,...
- Objavljeno: 28.02.2023.
SAD JE SLUŽBENO Zabranjuje se rad nedjeljom u Hrvatskoj! UDARNA VIJEST
Vlada RH je u sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini. "Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti...
- Objavljeno: 16.10.2023.
Izazovi i Rješenja u Zapošljavanju Generacije Z
Generacija Z ili kako se često naziva e-generacija počela je ulaziti ili je već prisutna u svijetu rada. Rođeni u razdoblju 2000. – 2010. godine prva su generacija koja je rođena i odrasla...
- Objavljeno: 14.11.2023.
Greške u oglasima za posao koje treba izbjegavati
U današnje vrijeme pisanje oglasa za posao je kao ispit iz kreativnosti – traži se prava kombinacija između jasnoće i privlačnosti. Iako vam može izgledati da sve radite kako treba, važno...
- Objavljeno: 21.11.2023.
PROBLEMI U UGOSTITELJSTVU: Kako do konobara, koliko se isplati taj posao?
“Radne snage uvijek nedostaje. Ukupno je na nivou Hrvatske uvezeno oko 115 tisuća stranih radnika. Od toga 30 posto otpada na ugostiteljstvo i turizam”, rekao je gostujući na HRT-u Franz...
- Objavljeno: 13.02.2023.
Blagdani i mjesečni fond sati u 2023. godini
Ispratili smo 2022., a svoja vrata otvorila nam je 2023. godina. Vjerujemo da smo svi spremno dočekali toliko iščekivano uvođenje eura, a kako bismo bili spremni i za onu veseliju stranu svake...
- Objavljeno: 08.12.2021.
VAŽNO PRIZNANJE Marko Gajski dobitnik je prestižne nagrade za chefa u usponu svjetski priznatog udruženja
Chef Marko Gajski komentirao je nagradu koja mu je dodijeljena u sklopu Relais & Chateaux održanog u Parizu Na ovogodišnjem kongresu Relais & Chateaux, prestižnog globalnog...