Zadnje iz kategorija

  • Objavljeno: 07.09.2022.

Dobio račun u kafiću pa se iznenadio: Je li ovo novi trend?

Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računa koji im stižu za energiju, a kako bi se pokušali što više zaštititi, neki od njih posrnuli za 'inovativnim' stavkama koje se mogu...


  • Objavljeno: 17.06.2022.

Jednom zauvijek naučite razliku između pizze romane i napoletane, stiže detaljan vodič

U čemu se razlikuje priprema napoletane i romane otkrili smo na radionici Gastronomada za profesionalne pizzaiole Potpuno je jasno da je o pizzi, vjerojatno najpoznatijem jelu na svijetu,...


  • Objavljeno: 10.09.2022.

Što nam donosi novi Zakon o radu?

Razvoj suvremenog tržišta rada, posebice digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, nove prakse koje podrazumijevaju sve fleksibilnije mogućnosti poslovanja te globalna kriza uzrokovana...


  • Objavljeno: 03.06.2020.

6 NAJVEĆIH NEDOSTATAKA KORPORACIJA

Rad u velikoj tvrtki ima svojih prednosti, ali ima i mana o kojima možda niste niti razmišljali ako ste godinama dio nekog velikog sustava. Mnogi protokoli i obaveze u njoj kojih se zaposlenici...


  • Objavljeno: 31.07.2022.

Kako zadržati vrhunske zaposlenike da ne prijeđu konkurenciji?

Ulaganje u menadžere u većini slučajeva donosi visok povrat te investicije, a pogotovo je važno o tome govoriti danas kada je diljem svijet...


  • Objavljeno: 22.08.2022.

Zašto u Hrvatskoj sezona rastura, a Crna Gora doživljava fijasko?

TURISTIČKA sezona u Crnoj Gori je podbacila. Nedostatak gostiju iz Rusije, skupi apartmani Kao glavni razlog navodi se nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine, ali i gostiju...


  • Objavljeno: 23.08.2022.

Oko 35.000 'gastarbajtera' na meti: Porezna uprava krenula u lov, očekuju ih paprene kazne

Građanima Republike Hrvatske koji prihode ostvaruju u inozemstvu, a nisu se odazvali na poziv iz veljače da ih dobrovoljno prijave, Porezna uprava poslat će službene pozive da se pokreće...


  • Objavljeno: 08.12.2021.

VAŽNO PRIZNANJE Marko Gajski dobitnik je prestižne nagrade za chefa u usponu svjetski priznatog udruženja

Chef Marko Gajski komentirao je nagradu koja mu je dodijeljena u sklopu Relais & Chateaux održanog u Parizu Na ovogodišnjem kongresu Relais & Chateaux, prestižnog globalnog...