Zadnje iz kategorija
- Objavljeno: 07.09.2022.
Dobio račun u kafiću pa se iznenadio: Je li ovo novi trend?
Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računa koji im stižu za energiju, a kako bi se pokušali što više zaštititi, neki od njih posrnuli za 'inovativnim' stavkama koje se mogu...
- Objavljeno: 17.06.2022.
Jednom zauvijek naučite razliku između pizze romane i napoletane, stiže detaljan vodič
U čemu se razlikuje priprema napoletane i romane otkrili smo na radionici Gastronomada za profesionalne pizzaiole Potpuno je jasno da je o pizzi, vjerojatno najpoznatijem jelu na svijetu,...
- Objavljeno: 28.02.2023.
SAD JE SLUŽBENO Zabranjuje se rad nedjeljom u Hrvatskoj! UDARNA VIJEST
Vlada RH je u sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini. "Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti...
- Objavljeno: 05.11.2022.
Hrvatski ugostitelji sve više traže zaposlenike s ovim vještinama, evo o čemu se radi
SVE više ugostiteljskih i turističkih tvrtki od svojih zaposlenika očekuje razvijene tzv. meke vještine jer se pokazalo kako su one nužne za uspješnu karijeru u ovim sektorima. Meke...
- Objavljeno: 21.02.2023.
Ovog ljeta falit će radnika više nego ikad
IAKO su još uvijek brojni ugostiteljski objekti na Jadranu zatvoreni ili rade s drastično skraćenim radnim vremenom, njihovi vlasnici počinju se ubrzano pripremati za novu turističku sezonu....
- Objavljeno: 27.03.2023.
Ne možete naći sezonskog radnika? Dragi poslodavci, dobrodošli u kapitalizam
ČITAMO opet već tko zna koju godinu za redom poslodavce koji se žale kako za 600 eura, 800 eura, 1000 eura ne mogu naći sezonce, tj. sezonske radnike. Nakon hrpe godina kada smo slušali: "Ako...
- Objavljeno: 13.02.2023.
Blagdani i mjesečni fond sati u 2023. godini
Ispratili smo 2022., a svoja vrata otvorila nam je 2023. godina. Vjerujemo da smo svi spremno dočekali toliko iščekivano uvođenje eura, a kako bismo bili spremni i za onu veseliju stranu svake...
- Objavljeno: 08.12.2021.
VAŽNO PRIZNANJE Marko Gajski dobitnik je prestižne nagrade za chefa u usponu svjetski priznatog udruženja
Chef Marko Gajski komentirao je nagradu koja mu je dodijeljena u sklopu Relais & Chateaux održanog u Parizu Na ovogodišnjem kongresu Relais & Chateaux, prestižnog globalnog...