Plitvička jezera traže 460 radnika. Provjerite koja radna mjesta se nude

Poslovi
Plitvička jezera traže 460 radnika. Provjerite koja radna mjesta se nude Objavljeno: 31.01.2019.

Rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače

Nacionalni park Plitvička jezera raspisao je natječaj za zapošljavanje na određeno vrijeme za ukupno 460 radnika, koje kane angažirati tijekom turističke sezone, izvijestili su danas iz te javne ustanove.

Prijam u radni odnos odnosi se na ovogodišnju turističku sezonu, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače.

tijekom turističke sezone, izvijestili su danas iz te javne ustanove. PROMOTIVNI TJEDAN Ulaznica za Plitvice 50 kuna, za djecu 20. Jeftiniji je i ručak Prijam u radni odnos odnosi se na ovogodišnju turističku sezonu, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače. GALERIJA Plitvička jezera okovana snijegom i ledom 1 / 23 plitvice Svi ugovori o radu sklapaju se s izabranim kandidatima na određeno vrijeme zbog povećanog opsega poslova u turističkoj sezoni 2019. Probni rad traje mjesec dana, s danom početka rada u razdoblju od 01. ožujka do 01. srpnja ove godine, odnosno prema potrebama posla, a zaključno najkasnije do 31. listopada. U broju potrebnih radnika, kojih je 268, prednjači podružnica hotelijerstva i ugostiteljstva. Pritom su najpotrebniji konobari, ukupno 61, za kuhare je raspisano 35 radnih mjesta, za sobarice 26, za čistačice 21, za vešarice 19, a toliko se traži i perača posuđa. Po brojnosti se izdvajaju i recepcioneri, kojih je ukupno potrebno 18, blagajnici (12) te 10 pomoćnih radnika – kosaca, kao i 10 kuhara za rad na roštilju.

U službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka traži se ukupno 42 izvršitelja, što između ostalog uključuje 10 pomoćnih radnika na održavanju staza i mostića, kao i 22 čistača u parku. Služba prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i internog transporta potražuje ukupno 100 radnika, od čega se na informatore, što uključuje i stjuarde panoramskog vlaka te blagajnike parkinga, odnosi ukupno 34 radnih mjesta. Traži se i 26 pomoćnika zapovjednika – "mornara", zatim 17 čuvara parkirališta, vozači autobusa, traktora i jedan zapovjednik broda. Podružnici trgovine potrebno je 22 prodavača, što obuhvaća rad u marketima, suvenirnicama i vanjskoj prodaji sladoleda. Služba zajedničkih poslova traži 19 izvršitelja, od toga najviše čuvara, njih 12, kao i jednog stručnog referenta zaštite na radu, koji ugovor o radu sklapa na nepuno radno vrijeme od 10 sati tjedno.

Nadalje, podružnica održavanja tehnike i komunalne infrastrukture traži pet pomoćnih radnika, jednog električara za održavanje elektroopreme i instalacija, dva tesara te, naposljetku, služba ekonomsko-financijskih poslova potražuje jednog financijskog knjigovođu.

Kandidati koji su prošloj turističkoj sezoni bili u radnom odnosu s NP-om Plitvička jezera ne moraju dostavljati obveznu dokumentaciju propisanu natječajem, osim uvjerenja o nekažnjavanju i potvrde HZMO-a o radnom stažu, već mogu popuniti "OBRAZAC PRIJAVE – za natječaj sezona 2019.“ koji će biti objavljen na internetskim stranicama Ustanove, na kojima je dostupan i cjelokupni danas objavljen natječaj za zapošljavanje.

Foto:Davor Puklavec / PIXSELL

Izvor: www.vecernji.hr