AMERIKANCI PODIJELILI OTKAZE Preko 90 zaposlenika iz Dubrovnika i Splita dobilo otkaze, čekaju se bolja vremena

Poslovi
AMERIKANCI PODIJELILI OTKAZE Preko 90 zaposlenika iz Dubrovnika i Splita dobilo otkaze, čekaju se bolja vremena Objavljeno: 14.05.2020.

Tvrtka Grand circle Dubrovnik d.o.o., pomorska i turistička agencija u proteklih je dvadesetak dana otkazala brojne Ugovore o stalnom radnom odnosu.

Vlasnik tvrtke je Grand Circle Corporation, privatna tvrtka s više od dvije tisuće zaposlenika širom svijeta i s flotom od 28 brodova, koja djeluju većinom na europskim rijekama, ali i svjetskim morima.

Dubrovačka tvrtka osnovana je 2003. godine s namjerom da se iz Dubrovnika vodi cjelokupno operativno upravljanje flotom tvrtke.

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje, GCT kao tvrtka koja je zbog epidemije obustavila rad, koristila je i državne potpore. Ukupno 303.875 tisuća kuna je tako isplaćeno ovoj tvrtki od strane Vlade RH.

Kako doznajemo, svim bivšim zaposlenicima je poručeno kako će se po normalizaciji situacije oni biti prioritet kod ponovnog zapošljavanja.

Pitali smo članicu Uprave dubrovačke tvrtke Sanju Dragić za izjavu o ovoj temi, a ona nam je odgovorila kako nema komentara.

Splitska podružnica tvrtke je prva osjetila posljedice COVID-A , svi zaposlenici su odmah otpušteni, a podružnica zatvorena. Među onima koji su još uvijek 'preživjeli' nedaće vezane za svjetsku epidemiju su šefovi i nekolicina viših menadžera te djelatnici koji su dobili otkaze ali su i dalje na otkaznim rokovima koji bi se za neke zaposlenike s više radnog staža unutar te organizacije mogao oduljiti do polovine srpnja.

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Datum objave: 12.05.2020.

Autori fotografija: Pixsell