PRELAZAK NA EURO - Aplikacija "Vrati kusur" olakšat će nam život s eurom u prva dva tjedna 2023., evo kako je koristiti

Novosti
PRELAZAK NA EURO  - Aplikacija "Vrati kusur" olakšat će nam život s eurom u prva dva tjedna 2023., evo kako je koristiti Objavljeno: 31.12.2022.

U dućanima mobilnih aplikacija pojavila se još jedna aplikacija koja bi stanovnicima Hrvatske prva dva tjedna 2023. trebala olakšati snalaženje i preračunavanje eura u kune i obratno.

Sasvim je izvjesno da će nakon 01. siječnja 2023. godine i prelaska na euro brojni stanovnici Hrvatske imati problema oko preračunavanja na novu valutu. Dostupno je nekoliko stvari koje će nam olakšati prelazak, poput aplikacije, brošure i sličnih, a sada se u dućanima aplikacija pojavila jedna koja radi sličnu stvar.

Prva dva tjedna 2023. u Hrvatskoj počinje razdoblje dvojnog optjecaja. To je razdoblje u kojem se za gotovinska plaćanja mogu upotrebljavati kune i euri. Dvojni optjecaj započinje 1. siječnja 2023. u 00:00 sati te završava 14. siječnja 2023. u 24:00 sata. Upravo ta dva tjedna mogla bi izazvati dosta zbunjenosti kod korisnika jer će još uvijek moći plaćati u kunama, no trgovci će vraćati kusur u eurima.

Kako ne biste ostali zakinuti prilikom povrata ostatka novca znajte da se u dućanima aplikacija nalazi aplikacija naziva Vrati kusur, a koja bi vam itekako mogla biti od pomoći.

Iza aplikacije stoji domaća tvrtka Monsianto, koja se inače bavi prodajom mjerača za pića u ugostiteljstvu, a korištenje aplikacije izuzetno je jednostavno.

Nakon pokretanja aplikacija će vam ponuditi preračunavanje, i to u obliku unosa iznosa ukupnog računa u eurima te unosa iznosa u kunama koje ste na prodajnom mjestu dali. Aplikacija u trenu izbacuje iznos u eurima koji trebate dobiti.

Inicijalno je aplikacija namijenjena trgovcima i svima koji naplaćuju svoje proizvode i usluge u direktnom kontaktu s klijentima, no uvelike će pomoći i svima nama koji ćemo prva dva tjedna 2023. muku mučiti s preračunavanjem.

Aplikacija Vrati kusur je izuzetno jednostavna za korištenje te je potpuno besplatna, a za Android je možete preuzeti preko ovog linka.

BESPLATNA MOBILNA APLIKACIJA "VRATI KUSUR" - Google Play-a: https://monianto.com/VratiKusur/OAplikaciji.aspx

BESPLATNA APLIKACIJA "VRATI KUSUR" - verzija za računalo / ios: www.monianto.com/kusur

Autor: B.R.
Foto: Profimedia / Autor: EUC / ZUMA PRESS - Izvor:
Screenshot / Autor: Monsianto
Izvor: tportal.hr