Inspiraciju za sezonu potražili smo kod chefa Branka Ognjenovića - Majstor kuhar akademija

Novosti
Inspiraciju za sezonu potražili smo kod chefa Branka Ognjenovića - Majstor kuhar akademija Objavljeno: 28.01.2021.

Usprkos pandemiji, prijave radne snage za sezonu u punom su jeku. Poslodavci su svjesni kako u zadnji tren neće uspjeti pronaći tim za rast, a posloprimci, pak, pravovremeno traže svoje mjesto pod suncem 2020., i sve to u još jednoj izazovnoj sezoni pred nama. Preduvjet svega je razumijevanje i povjerenje. Kada ste onaj „most“ između poslodavaca i posloprimaca, kao što smo mi s platformom Posao u turizmu, jako dobro uviđate izazove i s jedne i s druge strane. Nerealna očekivanja ponekad su prisutna i s jedne i s druge strane, a mi ih nastojimo ublažiti i dati savjet u ključnom trenutku. Poslodavci bi trebali pokušati objektivno postaviti ono što očekuju od zaposlenika, a zaposlenici bi trebali objektivno procijeniti svoja znanja i kvalifikacije. Naravno, sve to mora se uklopiti u vrijeme i mjesto. Sve to lakše je reći no učiniti, a o svim tim izazovima popričali smo s Brankom Ognjenovićem - akademikom kulinarstva, nositeljem titule World Master Chef, predavačem gastronomije i gastroenologije, osnivačem kulinarskog studija „Majstor kuhar“, suosnivačem „Majstor kuhar akademije“.

Teško je pobrojati sve Brankove titule, no ono što je najvažnije – Branko je vječna inspiracija. Ne priča puno, no svaka njegova riječ prava je inspiracija. Branka bismo mogli slušati satima. Zajedno smo se složili kako za sve postoje rješenja, a ponekad je ključ uspjeha obratiti se profesionalcima. Naš razgovor odvio se u Majstor kuhar akademiji, domu dobrih gastro vibracija. Prostor je prilagođen za edukacije, ima vrhunsku opremu, a dom je i simpatičnih likova iz poznatog animiranog crtanog filma Ratatouille, koji vas vode kroz prostrane i osunčane prostorije. O novim projektima obavijestit ćemo vas uskoro, a do tada ostanite optimistični i osigurajte sve preduvjete da budete spremni i ostvarite rast u trenutku buđenja i pokretanja industrije.

Autor: Nikolina Frklić

Izvor: Posao u turizmu

Inspiraciju za sezonu potražili smo kod chefa Branka Ognjenovića - Majstor kuhar akademija