NADA U SEZONU Iz Berlina stiže velika vijest: Njemačka skida Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja!

Novosti
NADA U SEZONU Iz Berlina stiže velika vijest: Njemačka skida Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja! Objavljeno: 23.05.2021.

Uoči vikenda kada u Njemačkoj počinju veliki školski praznici za Duhove, njemački Institut Robert Koch trebao bi danas u 15 sati maknuti Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja. To je odlična vijest za hrvatski turizam, koji bi mogao ostvariti i neke malo veće brojke u iduća dva tjedna kada tradicionalno Nijemci putuju na motre.

Ako je sudeći po onome što se dogodilo ovog Uskrsa, kada je Istra uz Mallorcu jedina u Europi bila zelena, i kada su praktički njemački turisti u jedan dan bez ikakve najave došli pred vrata istarskih hotela, kampova i kuća za odmor, taj bi se scenarij mogao ponoviti. I to u masovnijem broju zbog ljepšeg vremena.

- To znači da od nedjelje za povratak u Njemačku više neće biti potrebna karantena, već samo negativan test. Također, cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID već su oslobođeni karantene. Lijepa je to vijest za početak ovog vikenda, kazala nam je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

A to znači da će sve turističke agencije ovog vikenda raditi punom parom i biti pripravne za sve upite jer val putovanja kreće. Doduše, turističkom bi sektoru bilo lakše da smo imali bolju situaciju prije dva tjedna i da nas je tada ovaj njemački Institut maknuo s liste rizičnih zemalja. Tada bi Duhovi uistinu prošli van svih očekivanja.

Foto: Kostrena - Matija Djanjesic/Cropix

Autor: Barbara Ban

Izvor: Jutarnji List