KRENULI MEĐUNARODNI LETOVI PREMA SPLITU

Novosti
KRENULI MEĐUNARODNI LETOVI PREMA SPLITU Objavljeno: 13.06.2020.

Njemački niskotarifni prijevoznik Eurowings je od 2. lipnja obnovio letove iz Dusseldorfa za Split što je nakon Stuttgarta druga linija koju je ovaj prijevoznik pokrenuo prema zračnoj luci Split.

Švicarski zračni prijevoznik Edelweiss Air obnovio je od 2.06. svoju liniju prema Splitu i do kraja lipnja će letjeti dva puta tjedno iz Zuricha, a od srpnja planira letjeti pet puta tjedno. Njemački zračni prijevoznik Lufthansa najavio je u lipnju pokretanje letova prema turističkim odredištima, među kojima je i Split povezujući Zračnu luku Split sa Frankfurtom i Munchenom. Naime, od 20. lipnja uvodi se linija Munchen – Split, jednom tjedno, svake subote, a od 27. lipnja i linija Frankfurt – Split, također jednom tjedno, subotom. Lufthansa će na linijama prema Splitu i Dubrovniku koristiti zrakoplove A320 sukladno potražnji i bookingu na svakom pojedinom letu.

I austrijski avioprijevoznik Austrian Airlines najavio je ponovno pokretanje međunarodnih linija. Od 24. lipnja Austrian uvodi liniju Beč – Split, koja će u prometu biti četiri puta tjedno (utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom). U posljednjem priopćenju kompanija je najavila da će svoje linije u početku obavljati sa zrakoplovima manjeg kapaciteta.

Od sredine lipnja i početkom srpnja se očekuje veći broj letova prema Zračnoj luci Split pa tako među najavljenim linijama za Split su letovi Luxairtoursa, Transavie i EasyJeta s tržišta Beneluxa, Transavie i easyJeta s tržišta Francuske, Condora s tržišta Njemačke, easyJeta i Wizz Aira s tržišta Velike Britanije, a potvrđen je i let Croatia Airlinesa koji će Split povezivati s Rimom od sredine lipnja.

KLM od 04.07.2020. ponovno uspostavlja liniju Amsterdam – Split- Amsterdam – svaki dan, a nedjeljom 2 leta – ukupno 8 letova tjedno.

Autor: HrTurizam.