Atlantis Yachting Academy: Kako do posla i visokih primanja u yachting industriji?

Novosti
Atlantis Yachting Academy: Kako do posla i visokih primanja u yachting industriji? Objavljeno: 03.05.2021.

Yachting industrija jedna je od onih koja nije uvelike pogođena pandemijom koronavirusa i nastavlja ostvarivati pozitivne poslovne rezultate, a time i osiguravati stabilna primanja zaposlenih u toj branši. No, sami ulazak u yachting svijet određena je prepreka. Danas se ponajviše cijeni znanje i preporuka.

Iz tog razloga, Pomorsko učilište Atlantis, odlučilo je osnovati Atlantis Yachting Academy kako bi na osnovu dugogodišnjeg iskustva rada u svijetu pomorstva, brojim poznanstvima te predavačima sa zavidnim i konkretnim znanjima iz svijeta yachtinga, svojim polaznicima osigurao najkvalitetniju edukaciju koja će im otvoriti vrata za uspješnu karijeru.

Polaznice programa na praksi na jahti

U sklopu Atlantis Yachting Academy izvode se programi Junior i Chief Steward/ess te Superyacht Deckhand i Exclusive Yacht Chef koji osiguravaju sva potrebna znanja za poslove koji vas mogu dočekati onoga dana kada zakoračite na jahtu.

Ljuba Rogulj, mentorica programa Junior Stewardess, u ovom poslu je gotovo dvadeset godina te ima iskustva rada na jahtama i preko 100m, a ističe kako su počeci bili izrazito teški. – Prije petnaest godina Hrvatice su smatrane državljankama istočne Europe, što se, nažalost, odražavalo na plaći. Posljednjih godina kapetani su primijetili da jedna Hrvatica obavi posao za pet Britanki, što uvelike mijenja situaciju. Međutim, kao problem se istaknuo naš mentalitet, naša glasnoća i stav – ističe Rogulj i naglašava kako je riječ o vrlo delikatnom poslu, gdje svaki pogrešan potez može biti presudan.

Mentorica programa Junior Stewardess – Ljuba Rogulj

– Problem je što djelatnice na jahti sve uče u hodu pa zbog trivijalne pogreške znaju dobiti otkaz. Iz tog razloga, sva potrebna znanja koja konkuriraju standardima svjetskog tržišta, obijedili smo u sklopu Atlantis Yachting Academy.

– Polaznici Junior Stewardess programa uče sve čime će se susretati, počevši od servisa, barmenstva, sommelierstva, bariste pa do pranja i peglanja rublja te cjelokupnog održavanja interijera jahte, a vrlo detaljne nastavne planove imaju i programi Superyacht Deckhand i Exclusive Yacht Chef. Velik naglasak je na praksi, kako kroz razne radionice u učionicama Visoke škole Aspira tako i kroz realne situacija i radne zadatke na 35-metarskoj luksuznoj jahti koju akademija koristi za obuke.

Polaznica programa na praksi modula Bartending unutar Visoke škole Aspira

Polaznica programa na praksi modula Bartending unutar Visoke škole Aspira

Sam ulazak u yachting industriju, vrlo često se ističe kao najkompliciraniji korak, a ovakvi programi su odlična polazišna točka. U većini slučajeva, zainteresirani kadar je needuciran i nesvjestan o kakvoj je industriji riječ. Radi se o jako surovim sredinama u kojima je teško opstati ukoliko nemate potrebno predznanje. Toga su svjesni brodari i kapetani zbog čega su nam dali veliku podršku u ovome što i kako radimo te vrlo često za naše polaznike imaju spremne angažmane. – ističe Roko Mišerda, jedan od organizatora Atlantis Yachting Academyje.

Zahvaljujući Atlantis Yachting Academyji, polaznica travanjskog ciklusa, Josipa Šupraha, ukrcava se na jahtu dugu 30m na poziciju stewardess cook – sama ću održavati brod i baviti se pripremanjem jela. Ovaj program je detaljan i edukacije su iznimno korisne. Sada idemo na brod da osjetimo i taj dio. Preporučila bih svima – zaključuje zadovoljna polaznica.

Ukoliko Vas zanima više informacija kako do posla u ovoj branši te kako se priključiti programima Atlantis Yachting Academyje, posjetite web stranicu, pošaljite upit na: yachting@atlantis-split.com ili nazovite na broj: +385 (0)98 980 6252.

Novi ciklusi edukacije kreću 5. svibnja u Zagrebu, te 19. svibnja u Split.