Promjene u zračnom prometu

Novi trendovi
Promjene u zračnom prometu Objavljeno: 22.04.2020.

Ažurne promjene u zračnom prometu za cijeli svijet

Promjene u zračnom prometu za cijeli svijet ažurirane su 17. travnja 2020. godine te su dostupne u nastavku:

HRVATSKA

Zračna luka Dubrovnik je zatvorena za civilni promet do 02.05.2020. zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja koronavirusa.

Zračna luka Osijek organizira rad poslovnice kroz rad djelatnika od kuće. Dostupni su od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 putem e-maila agencija@osijek-airport.hr i telefona +38531284611

Croatia Airlines - kontakt centar dostupan je na brojeve telefona: 0800 77 77 (besplatni pozivi iz Hrvatske), 072 500 505 ili +385 1 66 76 555. Više detalja pogledajte na linku.

Novo radno vrijeme zračnih luka u Hrvatskoj, potražite ovdje.

BOSNA I HERCEGOVINA

Vijeće ministara BiH je 8. travnja na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika – Zračna luka Sarajevo.
Međunarodni aerodrom Sarajevo privremeno je zatvoren za putnički promet od 30. ožujka do 30. travnja 2020. godine do ponoći. Osim sarajevske zračne luke, Odlukom se za promet putnika zatvorene su i zračne luke u Mostaru, Banja Luci i Tuzli. Više informacija pogledajte na linku.

BUGARSKA

Na snazi je privremena zabrana ulaska na teritorij Bugarske svim državljanima trećih zemalja i svim osobama iz država članica EU ili Schengenskih zemalja koje uključuju visoki rizik od širenja koronavirusa, bez obzira na njihovo državljanstvo.

SJEVERNA MAKEDONIJA​

Međunarodna zračna luka Skoplje i granični prijelaz ove zračne luke zatvoreni su za putničke letove u skladu s Vladinom odlukom da se svi granični prijelazi zatvaraju za prolaz stranih državljana.

SLOVENIJA

Produljeno je privremeno ograničenje zračnog prometa - od 14. travnja do 27. travnja za međunarodne zračne usluge unutar EU i od 14. travnja do otkazivanja za međunarodni zračni prijevoz iz zemalja ili u zemlje koje nisu članice EU. Postoje određene iznimke, a više detalja pronađite na linku.

SRBIJA​

Na osnovi odlukе Vladе Srbijе od 19. ožujka 2020. godinе bit će privrеmеno obustavljеni svi komеrcijalni mеđunarodni lеtovi u dolasku na i odlasku sa Aеrodroma ”Nikola Tеsla”. Aеrodrom ostajе otvorеn za svе humanitarnе lеtovе i cargo promet, a zračni prostor Srbijе ostajе otvorеn za svе prеlеtе.

POLJSKA

LOT Polish Airlines - Nakon odluke vlade Poljske o obustavi međunarodnog zračnog prometa, koja je uzrokovana širenjem koronavirusa, lot konekcije iz Poljske i Mađarske bit će suspendirane do 11. travnja 2020. Više detalja pogledajte na linku.

ODLUKE AVIO PRIJEVOZNIKA

Izvor: Koronavirus.hr

Foto: UHPA