Turist iz Njemačke sjeo na kavu pa dobio račun od 4300 kuna, odbio platiti pa mu prijetili

Zanimljivosti
Turist iz Njemačke sjeo na kavu pa dobio račun od 4300 kuna, odbio platiti pa mu prijetili Objavljeno: 01.11.2021.

Autor: Hina

PRIVEDENA VLASNICA IZ MAĐARSKE....

Isti vlasnici vode još dva bara u Budimpešti, od kojih je jedan u najpoznatijoj ulici Vaci, popularnom šetalištu za turiste.

Mađarska policija provodi odlučnu akciju protiv pohlepnih vlasnika ugostiteljskih objekata koji sustavno pljačkaju turiste zaračunavajući im konzumaciju po vrtoglavim cijenama.

U pubu u središtu grada konobari su uhićeni na djelu kada je njemački turist odbio platiti 210.000 forinti (4377 kuna) i kojemu su zbog toga i prijetili. Policija je privela i vlasnicu restorana i njezina sina te će biti izvedeni pred istražnog suca.

Turist je ispričao da je on samo želio popiti kavu, a konobari su neprestano nosili pića koja nije naručio, a kada je odbio platiti zaprijetili su da će pozvati policiju te će mu naplatiti još i troškove prevoditelja. Pritužbe na račun ugostitelja koji se ne libe pelješiti turiste redovito se mogu pročitati na turističkim forumima. Policija je zapravo već neko vrijeme pratila rečeni pub i sada joj se pružila prilika da uhvati osoblje s prstima u pekmezu. Isti vlasnici vode još dva bara u Budimpešti, od kojih je jedan u najpoznatijoj ulici Vaci, popularnom šetalištu za turiste.

Izvor: https://m.vecernji.hr/vijesti/