OVO SU KAFIĆI S NAJLJEPŠIM TERASAMA U ZAGREBU NA KOJIMA ĆEMO PROVODITI VRIJEME

Zanimljivosti
OVO SU KAFIĆI S NAJLJEPŠIM TERASAMA U ZAGREBU NA KOJIMA ĆEMO PROVODITI VRIJEME Objavljeno: 17.05.2020.

Subota, 16. svibnja, 2020.

Rituali ispijanja kave, čaše vina ili finog čaja gotovo su neizostavan dio rutine svakome od nas. Kako su ugostiteljski objekti na gotovo dva mjeseca zatvorili svoja vrata jedva smo dočekali popuštanje mjera da popijemo kavu na proljetnom suncu. No mnogobrojni kafići u Zagrebu nastradali su u potresu a neki se još uvijek nisu otvorili ili je upitno kad će. Neki su pak hrabro s planovima krenuli dalje i očekuju svoje nove i stare goste. Mi smo provjerili kakva je situacija u centru nakon potresa, koja su nova radna vremena i koji su to kafići s najljepšim terasama u Zagrebu otvorili svoja vrata.

SWANKY MONKEY GARDEN IMA NOVU TERASU

U haustoru na Ilici 50 već godinama dobro posjećen hostel s jednom od najljepših terasa u Zagrebu otvorio je svoja vrata prošli tjedan. Predivna romantična terasa omiljeno je mjesto za kavu ali i večernji izlazak, uređen u industrijskom stilu prava je urbana skrivena oaza. Osim već dobro poznate terase na dvije etažice otvorili su i treću na vrhu, prepunu zelenila s koje puca predivan pogled na gradske krovove. Radi od 11 do 23 sata.

Foto: Facebook

CAFE BAR A’E

Kafić na prvu skriven od gradske vreve i znatiželjnih pogleda, prošlo je ljeto bio omiljena postaja šetnje kroz romantičnu Radićevu ulicu. Upoznali smo ga kada su Dvorišta otvorila svoja vrata a sada u njemu svaki dan možemo popiti čašu dobrog vina, finu craft pivu ili odličnu kavu. Njihova terasa jako je nastradala u razornom potresu koji je pogodio Zagreb ali je ponovo otvorila svoja vrata. Navratite u Radićevu 54 svaki dan od 16 sati.

Foto: Marija Laća

VELVET U ZELENILU

Jedno od omiljenih mjesta u Dežmanovoj 9 je i Velvet. Terasa u zelenilu Tuškanca, u blizini žile kucavice Zagreba a opet dovoljno tiha i mirna za kratki predah od užurbane svakodnevice. Želite li se zasladiti nekom od njihovih slastica, ili samo u prolazu popiti kavu ovo je idealno mjesto za uživanje uz cvrkut ptica. Odajući počast Zagrebu postavili su izložbu fotografija Slavke Pavić, legendarne fotografkinje i dobrom duhu Zagreba. Radi od 8 do 23 sata.

Foto: Rajna Raguž

GROF MELIN S DVIJE TERASE

Godinama jedno od najdražih mjesta u malenoj gotovo zaboravljenoj Kožarskoj ulici, otvorilo je svoja vrata i sada možete ispijati kavu na njihove dvije terase (unutarnjoj i vanjskoj). Smješten uz zidine starog grada s pogledom na Opatovinu i Tkalčićevu ulicu, idealno je mjesto ako poželite nakon toga prošetati na Gornji grad – trebate se samo popeti Mlinskim stubama koje vode na Radićevu. Radno vrijeme je od 10 do 23 sata.

Foto: Facebook

PALAINOVKA PONOVO RADI

Zagreb je prepun romantičnih šetnjica koje su samo nekoliko minuta udaljene od strogog centra Zagreba a vode prema šumovitim dijelovima koji su idealni za ljetne šetnje. Smještena tik uz Zvjezdarnicu ovo je jedna od najljepših terasa na Gornjem gradu. Kavana Palainovka s adresom Ilirski Trg 1, svojim predivnim uređenjem i romantičnim starozagrebačkim štihom mjesto je gdje su oduvijek stari Zagrepčani ali i zalutali turisti, voljeli svratiti na jutarnju kavicu. Ako večernji izlazak želite provesti daleko od gradske gužve, ovo je mjesto na kojem ćete probati neke od najfinijih koktela. Radno vrijeme je od 8 do 23 sata.

Foto: Facebook

A MOST UNUSUAL GARDEN

Dolazi ljeto što znači da dolazi vrijeme omiljenog osvježavajućeg pića Gin Tonica. Ima li bolje mjesto u Zagrebu za probati različite vrste gina od A most unusual gardena. Predivan interijer u zelenilu, malena oaza usred jedne od najprometnijih ulica u Zagrebu osim raznih koktela nudi i razne snackove i finger foodove. Adresa je Horvaćanska 3, a radno vrijeme terase je od 8 do 23 sata.

Foto: Facebook

JOLIE PETITE PATISSERIE

Najomiljenija slastičarnica u gradu Jolie Petite Patisserie također je otvorila svoja vrata ovaj tjedan. Smještena na Knežiji (Ujevićeva 17) na svojoj predivnoj terasi prava je oaza za uživanje. Biljke u profinjeno uređenom interijeru, mirna obiteljska lokacija i slastice od kojih nam odmah rastu zazubice, detalji su zbog kojih će nam ova slastičarna biti omiljeno mjesto ovog ljeta. U Jolie Petite Patisserie se isplati potegnuti čak i ako se nalazite na drugom kraju grada. Radit će svaki dan od 8 do 22 sata.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

BACCHUS JAZZ BAR

Bacchus jazz bar u haustoru na Trgu Kralja Tomislava 16 jedno je od onih mjesta na koja odete jednom i sigurno ćete mu se vraćati. Maleno dvorište prepuno zelenila, mirna je oaza gdje možete pronaći hlad i u vrućim ljetnim večerima. Definitivno zaslužuje biti na našoj listi s “kafići s najljepšim terasama u Zagrebu”. Opuštena atmosfera, dobri domaćini i odlična kava. Zasad je otvorena samo terasa koja radi svaki dan od 16 do 23 sata.

Foto: Facebook

VINTAGE INDUSTRIAL BAR

Sakrivena u dvorištu jedne od najfrekventnijih ulica u gradu, u prostoru bivše tvornice dugmadi. Industrijski uređena, prijateljska. Za djecu, pse, stare i mlade. S godinama je postala omiljeno mjesto za popiti kavu preko dana ili za lagani noćni izlazak. Redovito se vraćaju i domaći i strani gosti prvenstveno zbog dobre atmosfere, bogatih glazbenih sadržaja i uvijek nasmijanih konobara. U slučaju kiše uvijek se možete skloniti u Grif Bar. Novo radno vrijeme terase je od 9 do 23 sata.

Foto: Facebook

BOTANIČAR OTVARA SVOJA VRATA U PONEDJELJAK

Botaničar je jedno od onih mjesta u gradu koje je, čim je otvorilo svoja vrata, postalo omiljeno urbanih Zagrepčana. Zgrada u kojoj se nalazi (Marulićev trg 6) poprilično je nastradala u potresu. To je odgodilo otvaranje kafića, no već ćemo od ponedjeljka ondje moći popiti prvu jutarnju kavu, odraditi poslovni sastanak ili doći odmoriti uz knjigu i čašu dobrog vina. Ako volite biljke, opuštenu atmosferu i dašak europskih metropola svakako navratite ovdje.

Foto: Facebook

@INTERIJERI I ARHITEKTURA

Izvor: journal.hr