NIZOZEMCI POKRENULI PETICIJU DA SE HRVATSKA VRATI NA ŽUTU LISTU

Zanimljivosti
NIZOZEMCI POKRENULI PETICIJU DA SE HRVATSKA VRATI NA ŽUTU LISTU Objavljeno: 22.07.2020.

Autor: HrTurizam.hr

22/07/2020

Nizozemska vlada u utorak navečer stavila je Hrvatsku na narančastu listu. Ova odluka odmah se reflektirala negativno na naš turizma, te su počeli otkazi rezervacija iznajmljivačima, hotelima i agencijama.

Vijest koja je šokirala sve turističke djelatnike, pogotovo zbog činjenice što na narančastoj listi nema drugih države koje su u lošijoj epidemiološkoj situaciji nego mi.

Zašto je Hrvatska došla na tu listu i po kojim kriterijima, to nitko ne zna čak niti sami Nizozemci. Očito se radi o nekim drugim okvirima, jer ako se gleda prema epidemiološkoj situaciji, onda su na narančastoj listi trebali biti i mnoge druge zemlje kao što su Austrija, Francuska itd…

Upravo zato sami Nizozemci su pokrenuli akciju tj. peticiju u kojoj je cilj skupiti 40.000 potpisa kako bi time poslali poruku svojoj vladi da daju argumentaciju svoje odluke s ciljem kako bi se Hrvatska vratila na žutu listu.

Odlična je priča kako su peticiju pokrenuli sami Nizozemci, naši dosadašnji gosti i oni koji su već rezervirali smještaj u Hrvatskoj, jer žele doći na odmor u Hrvatsku.

Peticiju je do sada potpisalo 1.650 ljudi, a pozivamo i vas da sami potpišete peticiju te podijelite istu preko svoji društvenih mreža i kanala.

Potpišite peticiju: Kroatië terug naar geel