DHT: Dodijeljene turističke nagrade za deset najboljih na Danima hrvatskog turizma

Zanimljivosti
DHT: Dodijeljene turističke nagrade za deset najboljih na Danima hrvatskog turizma Objavljeno: 30.10.2017.

MALI LOŠINJ

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna, turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Marina godine, Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine i nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo te osobu godine.

Tako je podijeljeno deset nagrada koje su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.„Dani hrvatskog turizma prilika su da se osvrnemo na tekuću godinu u turizmu, ali i da gledamo prema budućnosti. Turizam je horizontalna djelatnost koja zahtijeva dugoročnu strategiju i uključenje svih dionika turizma u cjelogodišnje turističke aktivnosti. Od lokalnih planova i aktivnosti, do aktivnosti na razini Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Pri tome se posebna pozornost mora posvetiti održivom razvoju kao temelju neophodnom za budućnost našeg turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom dodjele turističkih nagrada te nadodao: „Ne smijemo prije svega zaboraviti da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, stoga, ovim putem čestitam svim nagrađenima, nominiranima, ali i svim djelatnicima u hrvatskom turizmu, jer su oni ti koji turizam čine uistinu konkurentnim i koji svojom kreativnošću i radom Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija.

“Važnost doprinosa svih turističkih djelatnika u ostvarenju ovogodišnjih odličnih rezultata naglasio je i direktor Glavnog Ureda HTZ-a Kristjan Staničić. „Večeras smo ovim nagradama i priznanjima željeli nagraditi one najbolje iz različitih segmenata naše ukupne turističke ponude. Tako smo u snažnoj konkurenciji i ove godine kao najbolje izdvojili pojedine destinacije, atrakcije, manifestacije, ali i hotele, kampove, marine te brojne druge subjekte koji čine ukupnu turističku ponudu. Međutim, ovom prilikom želim naglasiti kako iza svega navedenoga stoje ljudi, koji su svojim radom i doprinosom zapravo najzaslužniji za ove odlične rezultate kojima se svi iskreno ponosimo. U tom smislu i ovom prilikom svim ljudima upućujem iskrene čestitke i zahvale na odličnoj turističkoj godini te svima skupa želim još bolju i uspješniju turističku 2018. godinu“, poručio je direktor Staničić.

Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher ovom je prigodom istaknuo: „Očekivanih više od 10 milijardi eura prihoda za ovu godinu, visoki udio turizma u BDP-u i najveći broj investicija pokazuju važnost turizma u gospodarstvu Hrvatske. Ujedno ukazuju na visoku ovisnost gospodarstva o ovoj djelatnosti te nedovoljnu razvijenost ostalih sektora. Stoga je potrebno još snažnije poticati rast drugih sektora kroz turizam. Pozivam sve dionike na dijalog o važnim pitanjima sektora kako bismo iduću turističku godinu dočekali još spremniji i ostvarili još bolje rezultate te čestitam još jednom dobitnicima nagrada, prvacima hrvatskoga turizma“, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u Malom Lošinju na otoku Lošinju, a na manifestaciji je sudjelovalo oko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava.

Izvor: http://www.mint.hr/

DHT: Dodijeljene turističke nagrade za deset najboljih na Danima hrvatskog turizma