Promocija hrvatskog turizma povodom EURA2016 u Francuskoj

Savjeti za posloprimce
Promocija hrvatskog turizma povodom EURA2016 u Francuskoj Objavljeno: 17.06.2016.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica s partnerima iskoristit će EURO 2016. kako bi dodatno promovirali hrvatsku turističku ponudu u Francuskoj kroz nekoliko različitih segmenata. „Ovo je veliko i važno događanje u koje su uprte ne samo oči Europe već i cijelog svijeta. Trebamo iskoristiti priliku kako bismo to iskoristili za dodatnu promociju naše zemlje, a uz izvrsnu igru naše nogometne reprezentacije, vjerujemo kako ćemo učiniti dodatni iskorak da oči budu uprte upravo u Hrvatsku“, naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Prvi segment bit će usmjeren stručnoj javnosti, odnosno novinarima, turoperatorima i javnom sektoru. Za njih će se večer prije utakmice između Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu organizirati gastronomsko predstavljanje u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednica te Grupe Jadranka. S obzirom da je Grupa Jadranka s otoka Lošinja izrazila interes za prezentacijom svoje destinacije, hotelske ponude te vrhunske gastronomije koja pruža dodatni doživljaj, na ovoj večeri okupit će se najznačajniji predstavnici turističke industrije i medija iz Bordeauxa i regije. Hrvatska će se predstaviti na najvišoj razini, a Ministarstvo turizma će predstavljati pomoćnica ministra Olivera Shejbal, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj prof. Ivo Goldstein. Na večeri će se predstaviti hrvatski chefovi Melkior Bašić, Ivan Kapitanić i Zlatko Bleužić (chefovi hotelske grupacije Lošinj Hotels & Villas, Grupe Jadranka), koji će za ovu priliku odabrati izvorne hrvatske namirnice pripremljene po tradicionalnim recepturama, a kako bi gosti imali priliku upoznati se s posebnošću hrvatske gastronomije.

U sklopu manifestacije „Trg Europe“, koja se povodom EURA održava u Parizu od 18. lipnja pa do kraja prvenstva, sve zemlje sudionice Europskog nogometnog prvenstva, predstavit će u svojim nacionalnim paviljonima kulturne, turističke i gastronomske posebnosti svoje zemlje te time doprinijeti prepoznatljivosti svoje zemlje na europskoj turističkoj karti. Nositelji ovog projekta su Hrvatska turistička zajednica i partneri, predstaviti će se i aktivnosti u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (nacionalni koordinator projekta), Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva kulture te Grada Zagreba.

Izvor: HrTurizam.hr