Ugostitelji PGŽ osnovat će Udrugu ugostitelja

Turizam i ugostiteljstvo
Ugostitelji PGŽ osnovat će Udrugu ugostitelja Objavljeno: 08.12.2016.

Ujedinjenjem protiv svih budućih ishitrenih odluka. Ugostitelji PGŽ osnovali Udrugu.

Naporna i argumentirana borba ugostiteljskog sektora protiv porezne reforme ipak nije utjecala na konačnu odluku i podizanje PDV-a sa 13 na čak 25%. Iako već tjednima ugostitelji argumentirano i sa studijom te konkretnim izračunima štetnosti ovog poteza vlade izlaze u javnost i pred sabornike, reforma je ipak izglasana na njihovu štetu.

Jedini potez koji je preostao bio je taj da se ujedine. Krenulo je sa ugostiteljima Primorsko – goranske županije a pojavili su se i predstavnici drugih županija čiji je plan slijediti ovaj primjer. U hotelu Ambasador u Opatiji, gdje je čitava priča i započela prije mjesec dana, ponovno se okupilo više od 200 ugostitelja PGŽ.

Zajednička želja je da pokažu svoju snagu ujedinjenjem i dokažu kako je jedna od najutjecajnijih i najprofitabilnijih grana našeg gospodarstva postala takva upravo radi poreza od 13% koji je omogućio ulaganja, napredak te dodatna zapošljavanja.

Nakon više od dva i pol sata predavanja i rasprave, ide se u osnivanje Udruge ugostitelja PGŽ.

Koordinacija ugostitelja Primorsko – goranske županije poziva sve ugostitelje koji nisu bili u mogućnosti doći na predavanje da im se obrate kako bi i njihov glas bio uzet u obzir te kako bi zajedno mogli utjecati na ishitrene odluke.

Biti će omogućeno online glasovanje za sve koji nisu mogli doći. Za detalje nas pratite i dalje.

Izvor:barmen.hr