Pet stvari zbog kojih će vaša pizzerija biti uspješna!

Novi trendovi
Pet stvari zbog kojih će vaša pizzerija biti uspješna! Objavljeno: 30.06.2016.

Donosimo vam pet najvažnijih stvari o kojima trebate misliti ukoliko želite da vaša pizzerija uspješno posluje od prvoga dana

Pizza je i dalje najpopularnije jelo prilikom izlaska, bilo da je riječ o parovima, prijateljima ili obiteljskim druženjima. Razlog tome ne leži samo u njezinu neodoljivu okusu, već i povoljnoj cijeni. Odlazak na pizzu pravi je društveni događaj koji za malo novca nudi jedinstveni doživljaj. U lijepo uređenoj pizzeriji može se uživati kao i u otmjenijim restoranima, a opet da vas na računu ne dočekaju astronomske cifre. Ipak, pri vođenju takve ugostiteljske djelatnosti treba voditi dosta računa. Ukoliko želite da vaša sadašnja ili buduća pizzerija uspješno posluje, evo što biste sve trebali uzeti u obzir:

Dobar recept – S obzirom da se susrećete s jako velikom konkurencijom, nije svejedno kakve će kvalitete biti vaš konačni proizvod. To nužno ne zahtijeva korištenje skupih ili egzotičnih namirnica, već dobar recept. Gosti veliku pažnju posvećuju kvaliteti tijesta, stoga se oko omjera i načina pripreme posavjetujte s pizza majstorima. Isto tako, ako ste u mogućnosti koristite krušnu peć, jer taj okus ne možete zamijeniti ni sa čim drugim. I zapamtite, bolje je imati nekoliko vrsta vrhunskih, kvalitetnih i kreativnih pizza. Time ćete više privući goste nego da ih je na jelovniku sto, a razlikuju se jedino micanjem ili dodavanjem jedno te istih namirnica. Možete kreirati i loklanu pizzu prema posebnostima namirnica ili drugih obilježja sredine u kojoj djelujete. Ravnati se možete i prema sezonskim namirnicama, od morskih plodova do povrća. Pažnju treba posvetiti i začinima, pa razmislite da primjerice origano ili bosiljak sami uzgajate. Efektan je to i prizor na terasi vaše pizzerije. Također, s tradicionalnim talijanskim recepturama nećete pogriješiti.

Dodatna ponuda – Uz klasične pizze, možete osmisliti zabavne pizzete za najmlađe, zatim one s različitim vrstama punjenih rubova, calzone, jumbo za tri osobe… Ali ne mora sve ostati i na pizzi. Pizza tijesto idealno je za pripremu praktičnih snackova i sendviča kojima ćete privući goste, jer ništa bolje od toga ne paše uz hladno pivo. Također, ljubitelji pizze najčešće vole razne tjestenine s umacima, pa razmislite da recimo sami pravite i poslužujte onu svježu i domaću te time stvorite vlastiti autentični i prepoznatljivi brend.

Ugođaj – Pizzerija ne zahtijeva strogu formalnost uobičajenog restorana, stoga si možete priuštiti i malo otkačenosti. Vašim gostima najvažnije je da se osjećaju ugodno tako da, ako požele, mogu trokute jesti i prstima. Drveni stolovi, jastučići, krušna peć, cigla, domaći detalji, karirani stolnjaci, krigle… Sve će to biti pun pogodak. Također, ako imate terasu potrudite se s večernjom rasvjetom i uređenjem zelenila stvoriti pravu vrtnu atmosferu.

Dostava i catering – Besplatna dostava apsolutni je must have. Pritom, najvažnija je brzina. Duže od 45 minuta rijetko da će tko biti voljan čekati. Pripazite i da pizza u domove vaših mušterija ne stigne hladna, već makar topla ako ne i vruća. A paziti treba i da se sadržaj ne prevrće po kutiji, jer nitko ne voli dobiti sastojke zalijepljene za karton. Školama, uredima i drugim ustanovama u vašoj blizini ponudite i catering, koji s raznovrsnim trokutićima pizza može izvrsno izgledati. Ne zaboravite voditi računa o vozilu i dostavljaču te ih osigurati.

Cijene i popusti – Mnogi ugostitelji koji otvore pizzeriju pogriješe u samom startu. Kako bi privukli što više gostiju, stave minimalne cijene, a da ne naznače kako je riječ o promociji. Vaše oduševljene mušterije idućih mjeseci ništa neće odbiti više od poskupljenja, makar se radilo tek o kojoj kuni. Stoga radije razmislite o nekom optimalnom iznosu kojeg ćete moći zadržati i kasnije, uspoređujući cijene drugih u vašem kraju, ili jasno naznačite da promo iznosi vrijede samo za određeni period. S popustima ne pretjerujte, jer se to loše može odraziti na vaš konačni prihod i troškove. Isto tako, neka količina i kvaliteta sastojaka na vašoj pizzi ne varira, već od prvoga dana bude ista, jer u protivnom ćete isto navući gnjev gostiju. Isto pravilo vrijedi i za veličinu pizze. S velikim promjerom tijesta nećete puno postići ako na njemu fali sastojaka, a ne smije biti ni predebelo ni pretanko.

Izvor: ugostitelj.hr