Ova kompanija povećava plaće radnicima na 1500 eura kako bi ih zadržali

Novi trendovi
Ova kompanija povećava plaće radnicima na 1500 eura kako bi ih zadržali Objavljeno: 25.01.2019.

Ovo bi trebao biti recept i za hrvatske poslodavce

U slovenskoj kompaniji Knauf Insulation iz Škofje Loke, s 500 zaposlenika, a u vlasništvu njemačke obitelji Knauf, namjeravaju povećati plaće proizvodnim radnicima za 36 posto u sljedećih šest mjeseci.

I do sada njihovi radnici nisu radili za minimalac - najniže plaće s dodatkom za smjene u proizvodnji iznose oko 950 eura neto. Odlučile su se za veće plaće jer žele ljudima omogućiti pristojan život i zadržati ih u Sloveniji. Istodobno, žele uvjeriti one koji su napustili domovinu da se vrate, piše portal Siol.net, a prenosi Poslovni.hr.

"Visokokvalificirani i motivirani zaposlenici te sigurno okruženje jedan su od glavnih aduta za privlačenje stranih ulaganja u Sloveniji. Ta konkurentska prednost je ono što želimo zadržati unutar Knauf grupe", objašnjava Tomaž Lanišek, direktor jedne od vodećih svjetskih tvrtki u području izolacijskih materijala. Već danas njihovi radnici primaju neto plaću od 1100 eura (to uključuje 13. plaću i regres), bez naknade za obrok i prijevoz.

Knauf Insulation danas je najveći slovenski proizvođač izolacijskih materijala i jedan je od najvećih slovenskih izvoznika.

Foto: RTL

Izvor: https://vijesti.rtl.hr/