11 prednosti zbog kojih je odlično biti konobar

Novi trendovi
11 prednosti zbog kojih je odlično biti konobar Objavljeno: 11.07.2016.

Svaki posao ima svojih pozitivnih i negativnih strana, a ovaj smo se put odlučili navesti dobre strane ugostiteljske profesije, koje često ostanu zanemarene.

Ove predosti koje smo naveli ovise od osobe do osobe, a najvažnije je voljesti svoj posao pa niti jedna negativna strana ne može dovoljno utjecati na promjenu profesije.

1. Neplanirana zarada

Ponekad smjenu završite s većim napojnicama nego što ste očekivali, što je svakako sjajno. Takve situacije su i savršen poticaj za poboljšanje svojih usluga i odnosa s gostima.

2. Kraće radno vrijeme

Iako smjene traju 7 ili 8 sati, nekada se zna poklopiti da nije prevelika gužva te sve možete obaviti pod manjim pritiskom. Usprkos tome, plaća ostaje ista bez obzira na broj gostiju takvih dana.

3. Aktivan radni dan

Hodanje i usluživanje gostiju je sa zdravstvenog aspekta bolje od cjelodnevnog sjedenja pred kompjuterskim ekranima. Kretanje je zdravo, a ono kompletno utječe na raspoloženje, osobni izgled i općenito stanje organizma.

4. Uvijek među ljudima

Kad ste među ljudima, uvijek čujete zanimljive priče i neke novosti, brže vam prođe dan i zabavnije vam je. Konobarski posao sigurno nije jednoličan, a uključuje puno zanimljivih i neplaniranih situacija i smijeha.

5. Moguće zamjene smjena

Ovaj posao omogućava dozu fleksibilnosti pa se konobari najčešće mogu bez problema zamijeniti s kolegom za smjenu. Naravno, ne može se očekivati da se nešto tako često događa jer to stvara zbrku i neorganiziranost, no moguće je prema potrebama prilagoditi radno vrijeme.

6. Ne nosite posao kući

Jedna od velikih prednosti, gotovo u današnje vrijeme kada se radi kod kuće, na odmorima i sl. Kada završite s radnim danom, za konobare je to zaista i pravi kraj nakon čega se mogu posvetiti obitelji, hobijima i ostalim stvarima koje vole. A po polako postaje luksuz u ostalim poslovima.

7. Veća zarada tijekom blagdana

Za blagdane se izlazi puno češće, a gosti su raspoloženiji, te tako i više darežljiviji. Iako se tada treba više i raditi, vrlo vjerojatno vas očekuje i bolja zarada tako da sve u svemu trebate biti zadovoljni.

8. Dobre kolege

Takve kolege ćete brzo prepoznati – pomažu vas poslužiti vaše stolove, uskaču vam kad je gužva te bez problema promijene smjene ako je potrebno. S njima možete stvoriti pravi prijateljski odnos, tako da vam radni dani mogu biti još bolji i opušteniji.

9. Upoznavanje novih ljudi

U ovom poslu svakodnevno možete upoznati nove ljude te od njih otkriti brojne zanimljivosti. Naravno, ne smijete zanemariti ostale goste dok ste uključeni u takve priče, no odlično je upoznavati nove osobe, a posebno na poslu.

10. Niste pod direktnim nadzorom šefa

Konobarski posao uključuje dozu samostalnosti i opuštenosti, pogotovo iz razloga što većinu vremena nisu u blizini. To ne znači da posao trebate raditi traljavo kad nema gazde, baš suprotno. Dobrim ćete radom osigurati povjerenje kod šefa, a tako privilegiju samostalnog rada.

11. Posao koji nije jednoličan

Ova je profesija sigurno zabavna i opuštenija nego ostale. Uključuje puno smijeha i simpatičnih situacija zbog kojih jednostavno morate voljeti svoj posao. Nijedan dan nije isti i ne možete ga u potpunosti isplanirati, ali u tome je i čar konobarenja.

Ovo su neke od prednosti koje smo izdvojili kada je riječ o ugostiteljstvu. Zašto ti voliš takav posao?

Izvor: bogati.eu