[GUŽVE NA BREGANI] Čeka se po tri sata, putnici su ogorčeni: Nećemo doći na more ako se tako nastavi

Zanimljivosti
[GUŽVE NA BREGANI] Čeka se po tri sata, putnici su ogorčeni: Nećemo doći na more ako se tako nastavi Objavljeno: 22.05.2020.

Putnici su poprilično nervozni, ne shvaćaju zbog čega se čeka jer im granični policajci ne uzimaju nikakve podatke već samo pogledaju dokumente i puste ih da uđu u Hrvatsku.

Po tri sata čeka se na graničnom prijelazu Bregana na ulazak u Hrvatsku, a nestrpljivi putnici trube graničnoj policiji, ne bi li se ubrzao prolazak. Ponajviše je onih koji dolaze iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Tvrde da kroz zemlje kroz koje su prošli nije bilo kontrole kao kod nas. No čekanja ima i na drugim mjestima, na ulazu u Karavanke jedni su čekali po 45 minuta, drugi – poput Antona Preisingera – dva sata. On je krenuo iz Švicarske za Zagreb. Kaže da je na austrijsko-njemačkoj granici čekao tri sata, zatim još dva na Karavankama, i da je sada tri sata na slovensko-hrvatskoj granici.

Video Gužve na Bregani: Čeka se i po tri sata!

- Putujem iz Švicarske već 25 godina, po 30 puta godišnje jer firma u kojoj radim posluje s Hrvatskom. Nikada nisam ovoliko čekao – ljutio se. Ivanka i Tadija Jelečvić putuju iz Njemačke kući u Zagreb. Nisu bili od Božića i sad su odlučili ugrabiti prvu priliku kad mogu doći. Sa slovenske su strane granice bili u 15 do 8, u Hrvatsku su ušli oko pola 11. Na prijelazu im je granični policajac skenirao dokumente i pustio ih. Granična policija ranije zaprima podatke o tome kada će putnici, okvirno, doći na određeni granični prijelaz. Kolonom na granici se pročulo da je čekanje duže stoga što policija mora evidentirati kamo idu te im uzeti broj telefona.

Goran, Davor i Robert krenuli su iz Švicarske ka Doboju. Kažu da nisu očekivali ovoliko čekanje pa komentiraju kako bi možda bilo praktičnije da su oni koji su u tranzitu u jednoj, a oni koji ostaju u Hrvatskoj u drugoj traci. Po izvješću MUP-a i HAK-a danas u 14 sati na Bregani su osobni automobili čekali oko sat i pol, a teretnjaci četiri sata. Otvoreno je sedam traka za ulazak u Hrvatsku.

Foto: Boris Scitar / Večernji list / Pixsell / Bregana

Izvor: Večernji list

[GUŽVE NA BREGANI] Čeka se po tri sata, putnici su ogorčeni: Nećemo doći na more ako se tako nastavi