Hrvatska je upravo počela otvarati granice

Zakonodavstvo
Hrvatska je upravo počela otvarati granice Objavljeno: 09.05.2020.

”Hrvatskim građanima omogućuje se ulazak u zemlju i odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje uputa. Kada postoje razlozi, strani državljani moći će ući u Hrvatsku uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,” rekao je na današnjoj presici Davor Božinović, predsjednik Stožera za civilnu zaštitu. Ova odluka zapravo znači da je Hrvatska počela otvarati granice.

Riječ je o apsolutno najvažnijem potezu u dosadašnjem popuštanju lockdowna u zemlji Otvaranje granica preduvjet je za bilo kakav ozbiljan posao, a osobito za početak turističke sezone.

Poslije odluke o otvaranju granica, zasad naravno zapakirane u sintagmu o opravdanim razlozima za ulazak u Hrvatsku, hrvatska će se turistička industrija napokon ozbiljno moći baciti na pokušaje spašavanja sezone. Tek sada ima smisla govoriti o stvarnom bookingu za srpanj kolovoz.

Ministar Božinović na današnjoj je konferenciji za medije također kazao kako se uz mjeru otvaranja granica za strance koji imaju razlog da dolaze u Hrvatsku, upravo pregovara o bilateralnim putnim aranžmanima sa zemljama, koje su nam poželjne emitivne turističke destinacije.

Izvor: Plava Kamenica