Kuhano vino ili kuhani džin? Donosimo vam recepte omiljenih zimskih pića
Jednostavni recepti za najukusnija zimska pića
Koji ste tim - kuhano vino ili kuhani džin? Teško mi je odlučiti se jer volim oboje, a kako im ne odoljeti u ovim hladnim zimskim danima? U ovom članku možete saznati kako jednostavno napraviti ova mnogima omiljena pića.
Prije nego što ispunite dom ovim divnim mirisima, prijeđimo na recepte.
Kuhano vino
Za kuhano vino možete odabrati crno ili bijelo, ovisno o vašim preferencijama, a začini su i način pripreme isti.
Sastojci
↘️1 l vina
↘️250 ml vode
↘️3 žlice šećera
↘️cimet
↘️klinčić
↘️naranča
Priprema
U veći lonac sipajte vino i vodu te dodajte šećer i sve začine. Naranču narežite na kriške i dodajte u lonac. Kuhajte na laganoj vatri dok ne krene ključati uz povremeno miješanje. Vaše je vino spremno za posluživanje.
Kuhano vino možete poslužiti u prozirnim šalicama, a uz spomenute začine, dodajte i narezane kriške naranče kao dekoraciju.
Navedena je količina dostatna za 5 do 6 šalica, a ako pravite vino za, primjerice, dvije osobe, slobodno umanjite količine za pola. Šećer i vodu možete dozirati po želji, o čemu će ovisiti i jačina te okus kuhanog vina. Začine poput cimeta i klinčića možete upotrijebiti cijele ili ih možete dodati u prahu.
Kuhani džin
Baš kao i kod vina, za pripremu ovog pića odaberite džin po želji, a začine i ostale sastojke dozirajte prema preferencijama.
Sastojci
↘️200 ml džina
↘️800 ml soka od jabuke
sok od polovice naranče
↘️2 žlice meda
↘️2 žličice naribanog đumbira
↘️cimet, klinčići, zvjezdasti anis - po želji
Priprema
Stavite kuhati sve sastojke osim džina na laganu vatru te povremeno promiješajte. Kada sok proključa, maknite s vatre i dodajte džin. Kuhani je džin spreman za posluživanje.
Kuhani džin možete poslužiti u prozirnim šalicama, a uz spomenute začine dodati i koju krišku jabuke.
Navedena je količina dostatna za 4 do 5 šalica, a ako vam je potrebno manje, slobodno umanjite količinu. Spomenute začine i med (ili šećer) možete dozirati po želji, pri čemu cimet i klinčić možete upotrijebiti cijele ili ih dodati u prahu.
Na koji način vi pripremate ova omiljena zimska pića?
Foto: Canva
Autor:
Valentina Bermanec
Izvor: https://www.zenskirecenziraj.com/