KAMP ČIKAT POSTAO ČLAN ELITNOG UDRUŽENJA NAJBOLJIH KAMPOVA EUROPE

Zanimljivosti
KAMP ČIKAT POSTAO ČLAN ELITNOG UDRUŽENJA NAJBOLJIH KAMPOVA EUROPE Objavljeno: 24.01.2019.

Lošinjski kamp Čikat primljen je u društvo Leading Campings of Europe te tako postao 40. član elitnog udruženja najboljih kampova Europe, objavljeno je na 51. izdanju jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova, CMT u Stuttgartu.

Činjenica da se u udruzi Leading Campings in Europe nalazi tek 40 kampova, dovoljno govori o zahtjevnim kriterijima koje je potrebno zadovoljiti za ulazak. Europsku udrugu Leading Campings in Europe (LCE), su 1994. godine osnovali vlasnici ponajboljih kampova kako bi zajedničkim nastojanjima i razmjenom iskustava doveli kvalitetu usluge u kampovima do vrhunca. LCE okuplja najkvalitetnije europske kampove čiji su prioriteti vrhunska usluga i osoblje, stalno unaprjeđenje ponude te iznimna ekološka svijest.

„Ulazak u sam vrh europskih kampova predstavlja veliko priznanje, ali ujedno nam daje još više motivacije i osnažuje naša nastojanja da kamp Čikat učinimo boljim i ljepšim. Biti član ovog elitnog društva sjajna je prilika da usmjerimo dodatne napore i ulaganja kojima ćemo jedinstveni kamp Čikat, i istoimenu šumu u kojoj se nalazi, predstaviti što većem broju domaćih i stranih turista.“, rekao je Dean Jakovljević, direktor Jadranka kampova.

Uz to, projektu kampa „Sigurno kampiranje u kampu Čikat” dodijeljena je nagrada glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC za inovativni proizvod 2019. godine.

Projekt „Sigurno kampiranje u kampu Čikat“, kojem je dodijeljena nagrada za inovativni proizvod 2019. godine, u svom fokusu ima održivo upravljanje šumom kampa Čikat. U sklopu tog procesa popisana su sva stabla na području kampa te je svako stablo dobilo dijagnozu prema kojoj je tretirano na odgovarajući način. Uz to, djelatnici kampa nova stabla sade u društvu gostiju, a gosti također mogu i usvojiti stablo te time pridonijeti očuvanju šume i svoje najdraže destinacije za odmor.

Naslovna fotografija: Mobilne kučice Kamp Čikat

Izvor: http://hrturizam.hr/