Novi trendovi

  • Objavljeno: 30.12.2016.

NA DOČEKU NOVE GODINE KREĆE PRIMJENA NOVE STOPE PDV-a

Ugostitelji i hotelijeri spremni: 'Zamolit ćemo goste da pričekaju s narudžbama oko ponoći' U novogodišnjoj noći u ponoć počinje primjena novo povećane stope PDV-a od 25 posto za...


  • Objavljeno: 19.12.2016.

Novi trendovi u svjetskom turizmu za nastavak rasta

Svjetsku turističku industriju zahvatio je niz novih trendova koji su pridonijeli rastu na gotovo svim kontinentima, što se unatoč brojnim izazovima politike, migracija, terorizma, poreza i...


  • Objavljeno: 30.11.2016.

Narodno učilište pokreće hotelsko-ugostiteljsku akademiju

Narodno će učilište iduće godine stvoriti novi brand, a riječ je o pokretanju hotelsko-ugostiteljske akademije pod nazivom Hariana. Akademija će djelovati u okviru Narodnog učilišta, a...


  • Objavljeno: 11.07.2016.

11 prednosti zbog kojih je odlično biti konobar

Svaki posao ima svojih pozitivnih i negativnih strana, a ovaj smo se put odlučili navesti dobre strane ugostiteljske profesije, koje često ostanu zanemarene. Ove predosti koje smo naveli...


  • Objavljeno: 04.07.2016.

Uz ovih 10 savjeta postani profesionalni koktel majstor/barmen

Miksanje pića za koktel je lagan zadatak, no stvoriti kvalitetno piće i pružiti odličnu uslugu je već zahtjevnije. Nekoliko vam savjeta može pomoći u ostarivanju takvih...