Nekoliko jednostavnih savjeta za bolji profil na našem portalu

Savjeti za posloprimce
Nekoliko jednostavnih savjeta za bolji profil na našem portalu Objavljeno: 09.01.2017.

Poštovani posloprimci!

Kako biste povećali svoju šansu za zaposlenje, molimo vas da proučite ovih nekoliko jednostavnih savjeta kojima možete oplemeniti svoj profil na našem portalu.

1) Fotografija

Ne kaže se uzalud da jedna fotografija govori više od tisuću riječi. U želji da bolje popratimo njihove potrebe, razgovarali smo s poslodavcima različitih tvrtki iz domene turizma i ugostiteljstva i upitali ih što ostavlja dobar dojam kod prvog kontakta s kandidatom (koji je najčešće u pisanom obliku). Svi naši ispitanici prednost su dali životopisima s fotografijom. Kao najčešći razlog zašto im takvi životopisi više „zapnu za oko“ naveli su da je lakše zapamtiti kandidate kada mogu povezati njhovo ime s fotografijom. Životopis je tada više personaliziran i kod osobnog kontakta (dolaska na intervju) poslodavci imaju dojam da su se na neki način već susreli s kandidatom. (Naravno, vodite računa i o tipu fotografije koji ćete priložiti, ne želite da vam proizvede suprotan učinak. Fotografije koje inače objavljujete na društvenim mrežama ili one sa sunčanim naočalama definitivno nisu dobar odabir.)

2) Pregledan životopis

Imajte u vidu da poslodavcima svakodnevno stižu i na deseci životopisa i nemaju vremena čitati „romane“. Kronološki poredane informacije o radnom iskustvu, od trenutnog do najstarijeg, uz kratki opis radnih zadataka i aktivnosti, bez pravopsinih grešaka, bit će dovoljne za procjenu jeste li zanimljiv kandidat za oglašeno radno mjesto. Ako se pretjerano date u opisivanje svakog pojedinog zadatka koji ste tijekom svog radnog vijeka odradili, poslodavcu će popustiti koncentracija i neće se moći prisjetiti zašto vas je uopće želio pozvati na razgovor.

3) Ažurirani podaci

Ne možete očekivati uspješnu komunikaciju s potencijalnim poslodavcem ukoliko on ne može stupiti s vama u kontakt! Navedite točnu e-mail adresu i obavezno ostavite važeći broj telefona kako biste mogli ostvariti bržu komunikaciju.

4) Budite dostupni

Ako ste kao kontakt ostavili e-mail adresu, redovito pregledavajte svoj poštanski sadučić. Ako ste ostavili i broj mobitela, što je danas svakako preporučjivo, ako ne i stvar „opće kulture“, javljajte se na pozive ili eventualne poruke. Dajte poslodavcima do znanja da ste zainteresirani.