SVJETSKA IMENA INVESTICIJA I HOTELIJERSTVA ZA SEDAM DANA DOLAZE U HRVATSKU

Zanimljivosti
SVJETSKA IMENA INVESTICIJA I HOTELIJERSTVA ZA SEDAM DANA DOLAZE U HRVATSKU Objavljeno: 08.02.2018.

Za sedam dana, točnije 14. i 15. veljače, po šesti put održava se Adria Hotel Forum, najveća hotelsko-investicijska konferencija u jugoistočnoj Europu i jedna od pet najvećih u Europi.

Najveća vijest ove godine održavanja je da se na Adria Hotel Forumu predstavljaju investitori koji upravljaju s ukupno više od 500 milijardi dolara, a potpredsjednici globalnih hotelskih kompanija pričaju o budućnosti industrije, a radi se o investicijskim fondovima Starwood Capital i Morgan Stanley.

Panel diskusija investitora moderirat će Dirk Bakker, Voditelj odjela hotelskih investicija za područje Europe, Afrike i Bliskog Istoka, a panelisti su: Keith Evans – potpredsjednik za hotelske akvizicije, Starwood Capital i Ulf Pleschiutschnig, Direktor za investicije za južnoistočnu Europu, Austriju, Nizozemsku i zemlje Skandinavije, Morgan Stanley.

No, nisu samo investitori naše zvijezde. Preko 60 stručnjaka koji dolaze na Adria Hotel Forum upravljaju tisućama hotela, prate globalno tržište i znaju na koji način će se hotelska industrija razvijati u narednim godinama.

Samo neki od njih su: Christian Giraud, stariji potpredsjednik za razvoj za Europu, Accor Hotels ( Accor Hotels upravlja s 2.852 hotela i ukupno 321.266 soba u 32 zemlje Europe ), Kenneth Hatton, stariji potpredsjednik za globalni razvoj, Belmond ( Belmond je kolekcija od 49 ikonskih hotela, vlaka i riječna kruzera u 24 zemlje ), Andrew Sangster, vlasnik, Hotel Analyst ( Andrew Sangster je vodeći financijski novinar koji je prije 10 godina pokrenuo svoj projekt Hotel Analyst s ciljem da postane intelektualni “hub” za hotelsko-investicijsku industriju )

Kako bismo čuli i o praksi drugih mediteranskih zemalja u razvoju turizma kao gospodarske djelatnosti, dolaze nam ministar turizma Malte, Dr. Konrad Mizzi, državni tajnik za razvoj i turističke politike ministarstva turizma Grčke, George Tziallas i državni tajnikministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damir Davidović.

Ovogodišnja tema je „OUR OWN RESPONSIBILITY

Povod ovogodišnjoj temi su geopolitička i sigurnosna situacija koje u svim europskim zemljama uvelike utječu na turističke rezultate. I dok cijela regija bilježi značajan porast turista i investicija, neupitno je da će u određenom trenutku doći do oporavka sjeverne Afrike i Turske. Upravo zbog navedenog Forum će se fokusirati na ključna pitanja poput:

  • Jesmo li zaslužni za ostvareni rast ili nam se događa sam od sebe?
  • Jesmo li konkurentni?
  • Na koji način istočne i južno-europske zemlje poput Bugarske i Grčke rješavaju izazove pomanjkanja radne snage

Niz drugih nezaobilaznih tema su:

  • Ključne smjernice razvoja, o kojima će razgovarati Otmar Michaeler- glavni direktor FMTGa, Živorad Vasić- regionalni direktor IHG, Marybelle Arnett- potpredsjednica za razvoj Hiltona za istočnu Europu, Ivana Budin Arhanić- direktorica za razvoj Valamar Riviere
  • Usporedba hotelskog tržišta gradova Beča, Beograda, Budimpešte, Ljubljane, Sarajeva i Zagreba
  • Provedba zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR)
  • Hotelske kompanije na tržištu dionica: razgovarat će Milena Perković- članica Uprave Arena Hospitality grupe, Marko Čižmek- član Uprave Valamar Riviere, Frank Reul- direktor razvoja Accora za istočnu Europu i Krešimir Huljev- direktor strategije i tržišta kapitala Sunce Koncerna
  • I mnoge druge

Cjelokupni program možete pogledati ovdje

I kao dodatnu vrijednost za sve sudionike, isključivo kako bi se na Forumu predstavili rezultati, izrađene su analize:

  • Ekonomska predviđanja
  • Odnos tržišta hotela i privatnog smještaja za Zagreb

Pokrovitelji i partneri AHF-a 2018 su Ministarstvo turizma Hrvatske, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica i Grad Zagreb.

Izvor: hrTurizam.hr