Poslodavcima na otocima i do 200.000 €

Zanimljivosti
Poslodavcima na otocima i do 200.000 € Objavljeno: 29.08.2016.

Javni poziv za dodjelu potpora raspisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a s ciljem očuvanja postojećih i stvaranja novih radnih mjesta

Ukoliko ste obrtnik poslodavac na jednom od jadranskih otoka, možete dobiti čak 200.000 eura potpore. Naime, javni poziv za dodjelu ovih sredstava raspisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europski unije s ciljem očuvanja radnih mjesta kroz smanjenje troškova poslovanja, čime se ostvaruju uvjeti za očuvanje postojećih radnih mjesta te zapošljavanje novih djelatnika, a u konačnici unapređenja poslovanja i razvoja otočnog gospodarstva.

Otočni poslodavci mogu ostvariti najveći iznos potpore do 200.000 eura u bruto iznosu, tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, uključujući sve državne potpore i državne potpore male vrijednosti, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada.

Potencijalni korisnici su obrtnici sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima, pri čemu radnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otocima i raditi kod istog poslodavca najmanje 12 mjeseci bez prekida. Udio vlasništva države, jedinice regionalne i lokalne samouprave u strukturi vlasništva korisnika potpora ne smije biti veći od 50 posto a otočni poslodavac ne smije biti financijska institucija.

Korisnici potpora na slabije razvijenim otocima imaju pravo na potpore u iznosu od 100-postotne jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću. Korisnici potpora na razvijenijim otocima (druge skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 50 posto jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću, stoji u priopćenju resornog Ministarstva.

Izvor: ugostitelj.hr