Zadnje iz kategorija

  • Objavljeno: 07.09.2022.

Dobio račun u kafiću pa se iznenadio: Je li ovo novi trend?

Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računa koji im stižu za energiju, a kako bi se pokušali što više zaštititi, neki od njih posrnuli za 'inovativnim' stavkama koje se mogu...


  • Objavljeno: 17.06.2022.

Jednom zauvijek naučite razliku između pizze romane i napoletane, stiže detaljan vodič

U čemu se razlikuje priprema napoletane i romane otkrili smo na radionici Gastronomada za profesionalne pizzaiole Potpuno je jasno da je o pizzi, vjerojatno najpoznatijem jelu na svijetu,...


  • Objavljeno: 28.02.2023.

SAD JE SLUŽBENO Zabranjuje se rad nedjeljom u Hrvatskoj! UDARNA VIJEST

Vlada RH je u sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini. "Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti...


  • Objavljeno: 16.10.2023.

Izazovi i Rješenja u Zapošljavanju Generacije Z

Generacija Z ili kako se često naziva e-generacija počela je ulaziti ili je već prisutna u svijetu rada. Rođeni u razdoblju 2000. – 2010. godine prva su generacija koja je rođena i odrasla...


  • Objavljeno: 14.11.2023.

Greške u oglasima za posao koje treba izbjegavati

U današnje vrijeme pisanje oglasa za posao je kao ispit iz kreativnosti – traži se prava kombinacija između jasnoće i privlačnosti. Iako vam može izgledati da sve radite kako treba, važno...


  • Objavljeno: 12.03.2024.

ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU! - LJETNA SEZONA 2024. - HRVATSKA

ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU! LJETNA SEZONA 2024. - HRVATSKA Tražite...


  • Objavljeno: 27.12.2023.

Objavljen novi iznos prosječne plaće, a najviše se isplati raditi u ovoj profesiji

Za razdoblje od siječnja do listopada ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama iznosila je 1.138 eura, što je u odnosu na isto razdoblje lani...


  • Objavljeno: 08.12.2021.

VAŽNO PRIZNANJE Marko Gajski dobitnik je prestižne nagrade za chefa u usponu svjetski priznatog udruženja

Chef Marko Gajski komentirao je nagradu koja mu je dodijeljena u sklopu Relais & Chateaux održanog u Parizu Na ovogodišnjem kongresu Relais & Chateaux, prestižnog globalnog...